Basisschool

Veilige schoolklimaat
De Rythmeen is een plek waar alle kinderen zichzelf kunnen en mogen zijn. Om dit te realiseren bieden we een veilige schoolomgeving op basis van vertrouwen en helpen wij kinderen te groeien in hun eigen tempo.
Wij staan naast het kind, samen groei je immers sneller dan alleen. Spelenderwijs leren we stap voor stap nieuwe vaardigheden aan, gaan we het onbekende verkennen en leren we om met een grote glimlach trots op jezelf te zijn.

Kindcentrum
Basisschool de Rythmeen is een sfeervolle school, met onderwijs dat voortdurend in ontwikkeling is. De school is onderdeel van het brede schoolconcept waarin kinderopvang De Banjers (BSO en Peuterarrangement) en de Rythmeen intensief samenwerken. Beide zijn gehuisvest in hetzelfde gebouw.  

Veerkracht
De school is genoemd naar een laaggelegen stuk grond naast de Schipbeek (meente) waarop veel riet groeide. Het riet is voor ons een mooie metafoor. Riet is sterk, buigzaam, veerkrachtig en heeft aanpassingsvermogen.  Vaardigheden die wij kinderen graag mee willen geven naar hun toekomst. Daarnaast biedt een rietkraag net als De Rythmeen een veilige omgeving om in te groeien.