Sport en spel

Bewegend leren
Op
de Rythmeen vinden we het belangrijk dat kinderen niet de hele dag stil zitten. Bewegend leert het kind veel beter! Daarom maken we de lessen actief, zodat kinderen veel kunnen bewegen tijdens de les, zowel binnen als buiten. Op ons plein zijn er veel mogelijkheden voor bewegen. De kinderen maken hier als vanzelf al gebruik van en de leerkracht zet deze ook in tijdens de lessen. 
 

Bewegingsonderwijs
Daarnaast staat bewegingsonderwijs bij ons op school hoog in het vaandel. Eén keer per week krijgen de leerlingen gymles in sporthal de Uutvlog, de andere gymles wordt op ons groene speelplein gegeven. Tevens zijn er het hele jaar door sportclinics in samenwerking met de sportverenigingen van Bathmen. Bij mooi weer kunnen wij gebruik maken van ons eigen grote voetbalveld. Zo hebben wij ruimte genoeg om ook allerlei buitensporten te beoefenen. Ook gaan wij als het even kan in de winter lekker schaatsen met alle groepen. 

 

Sport en spel
Door het jaar heen organiseren wij sportdagen en toernooien, waar alle kinderen van zowel onder- als bovenbouw aan meedoen. De Koningsspelen worden gedaan met de hele school. 
 
 
Speel- en beweegruimte
We hebben een groot speelplein rondom onze school
Er zijn veel spelvormen mogelijk door mooie materialen, een prachtige belijning, een echt pannaveldje, een stevige betonnen tafeltennistafel, baskets, vaste doeltjes en uitnodigende speeltoestellen.  We hebben gekozen voor gescheiden pauzes, zodat alle kinderen meer speelruimte kunnen benutten en meer toegang hebben tot al het beschikbare materiaal.